Onze therapeuten

Jacomine te Veldhuis

Mijn naam is Jacomine te Veldhuis, geboren en getogen in Dordrecht. In 1995 heb ik mijn studie psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden afgerond. Hierna ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij een vrijgevestigde praktijk in Leiden, gespecialiseerd in de Rationeel Emotieve Therapie, waar ik veel werkervaring heb opgedaan. Mijn volgende stap was de postdoctorale opleiding tot psychotherapeut bij de RINO, richting cognitieve gedragstherapie. In deze opleidingstijd ben ik werkzaam geweest bij Bloemendaal (het huidige Parnassia) in Den Haag, bij de deeltijdbehandeling persoonlijkheidsstoornissen. Het laatste deel van deze opleiding heb ik voltooid in een dienstverband bij Rivierduinen, Alphen aan den Rijn, waar ik begin 1999 ben gestart. Dit opleidingstraject is over gegaan in een vast dienstverband bij de afdeling stemmings- angst- en somatoforme stoornissen, waar ik momenteel nog steeds werkzaam ben voor twee dagen per week. In mei 2008 heb ik samen met een collega een vrijgevestigde praktijk gestart: Psychotherapiepraktijk Alphen. Het bleek een prima combinatie om in samenwerking met Rivierduinen behandelingen uit te voeren. Indien nodig, kunnen we gebruik maken van de samenwerking tussen de verschillende behandelsettingen en disciplines. Na mijn registratie als psychotherapeut heb ik verschillende opleidingen gedaan, ter verdieping en uitbreiding van mijn therapeutische vaardigheden. Ik ben onder andere opgeleid tot EMDR-therapeut (basiscursus en vervolgcursus).


GZ-psycholoog / psychotherapeut
Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ)
Specialistische GGZ (S-GGZ)

E-mailadres: jtv@psy-alphen.nl
Telefoonnummer: 06-53190648


BIG-registratie psychotherapeut:19052755216
BIG-registratie GZ-psycholoog:19052755225
AGB-code zorgverlener: 94006675
AGB-code praktijk: 94056146
Kamer van Koophandel: 27328239
Lidmaatschap LVVP
Lidmaatschap VEN

Isabelle Neerhout

Vanwege zwangerschapsverlof van september t/m december 2020 heb ik op dit moment helaas geen ruimte meer om nieuwe behandelingen te starten tot aan mijn verlof. Vanaf januari 2021 verwacht ik weer nieuwe behandelingen te kunnen opstarten.


Mijn naam is Isabelle Neerhout en ik ben werkzaam als GZ-psycholoog. In 2013 ben ik afgestudeerd in de richting Klinische psychologie aan de Universiteit Leiden. Aansluitend ben ik enkele jaren werkzaam geweest op verschillende locaties binnen GGZ Rivierduinen op de afdeling stemming-, angst-, en somatoforme stoornissen. Binnen GGZ Rivierduinen heb ik vervolgens de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd welke ik in 2017 heb afgerond. Sinds 2018 ben ik werkzaam bij revalidatiecentrum Heliomare te Wijk aan Zee binnen de afdeling Chronische pijn. Ten tijde van mijn opleiding tot GZ-psycholoog was Jacomine te Veldhuis mijn supervisor. Haar enthousiasme over de combinatie van werken binnen een multidisciplinair team en daarnaast werkzaam zijn in een praktijk hebben mij doen besluiten mijn langer gekoesterde wens om een eigen praktijk te starten vorm te geven. Ik ben dan ook verheugd dat ik per januari 2020 onder de naam van Psychologiepraktijk Alphen voor mezelf ben gestart als vrijgevestigde GZ-psycholoog. Binnen de praktijk ligt de nadruk van mijn werkzaamheden voornamelijk op kortdurende psychologische behandeling gericht op diverse psychische problemen als angstklachten, depressie, trauma, verwerkingsproblemen en aanhoudende lichamelijke klachten als chronische pijn en vermoeidheid. In mijn consulten maak ik onder andere gebruik van Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR).


GZ-psycholoog
Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ)


E-mailadres: in@psy-alphen.nl
Telefoonnummer: 06-41604919


BIG-registratie GZ-psycholoog: 99923795325
AGB-code zorgverlener: 94104001
AGB-code praktijk: 94064936
Kamer van Koophandel:75543680